Gastouder made - kinderopvang

 

Het dagritme wordt gebruikt als richtlijn en is bedoeld om rust en veiligheid te bieden. Ik kijk hierbij steeds naar de behoeften van het kind. 

 

Baby’s volgen hun eigen ritme en gaan dus niet mee in het dagritme. Voor hen probeer ik zo veel mogelijk het ritme van thuis te volgen. 

 

Uit kwaliteitsoverwegingen heb ik ervoor gekozen geen kinderen voor naschoolse opvang op te halen.  

 

07.00 tot 08.00 uur           De kinderen worden gebracht en mogen vrij spelen. Eventuele bijzonderheden worden doorgesproken. 

 

08.00 tot 09.30 uur            Opening van de dag. We zingen ‘goedemorgen’ en kijken wie er allemaal zijn. Verder is er tijd voor een kletspraatje over wat kinderen hebben meegemaakt of zien (thematafel), boekjes lezen, zingen of muziek maken. Daarna ruimen we gezamenlijk op en zingen daarbij gezellig opruim-liedjes. 

 

09.30 tot 10.30 uur           We eten samen fruit. Daarna is het tijd voor verschoon-rondje. Oefenen met het potje/wc gaat natuurlijk gewoon tussendoor!

 

10.30 tot 12.00 uur           Een combinatie van een gerichte activiteit (zie ook kopje “uitdagend”) en vrij spel, of een uitstapje. Binnen of buiten, afhankelijk van het weer.                                     

 12.00 tot 13.00 uur          We eten samen boterhammen en drinken melk aan tafel. Bij mooi weer picknicken we in de tuin (of bij de ezeltjes). Daarna is er tijd voor het verschoon- en wc-rondje. De kinderen die tussen de middag slapen oefenen met uitkleden. Tot slot is er nog even tijd om gezellig een boekje te lezen of liedjes te zingen.

 

 

13.00 tot 14:30 uur           Middagslaapje voor de jongere kinderen. Kinderen die wakker blijven doen het even lekker rustig aan, kleuren aan tafel, met een boekje op de bank of vrij spel. Afhankelijk van de behoefte, is daarna vaak het moment dat ik met hen themagerichte werkbladen en spelletjes doe. Dit zijn leuke oefeningetjes die voorbereiden op de kleutertijd. 

 

 

 

          

14.30 tot 16.00                Samen aankleden en een verschoon- en wc-rondje. Daarna eten we fruit of iets hartigs.

 

 

16.00-17.00 uur               De kinderen mogen vrij spelen, knutselen, een spelletje doen, net waar ze zin in hebben! Ik vind het erg leuk om mee te gaan in de belevingswereld van kinderen en dus spontaan met lappen een tent te bouwen onder tafel of de verjaardag van een knuffel te vieren compleet met het hele verjaardagsritueel.  

 

  

  

17.00 -18.00 uur               Als ouders dat willen kunnen de kinderen gezellig een warme maaltijd mee eten. Ik hou erg van koken en zorg steeds voor gevarieerde gezonde maaltijden. De kinderen die niet mee eten krijgen iets kleins (bijv. een soepstengel). 

 

                                      

  

 

                                     Totdat de kinderen worden opgehaald doen we een spelletje, puzzeltje, lezen we een boekje of gaan we bij mooi weer nog lekker even naar buiten! Tijdens de overdracht vertel ik over de dag en eventuele bijzonderheden en is er aandacht voor afscheid nemen. 

 

 

                                     Het dagritme geeft een idee van hoe een dagje bij Pluk eruit ziet, de invulling van                                        de activiteiten is elke dag anders (zie foto's)!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Gastouder made - kinderopvang

Joomla! Foutopsporingsconsole

Sessie

Profielinformatie

Geheugengebruik

Database zoekopdrachten